Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Punten sparen door bewuster te leven’

Zorgverzekeraar Menzis biedt klanten korting als ze ervoor kiezen gezonder te leven. Via een spaarpuntensysteem kunnen ze bijvoorbeeld een deel van het eigen risico betalen. De zorgverzekeraar vraagt als tegenprestatie dat iemand stopt met roken of begint met sporten. Wie zich inzet als mantelzorger of bloeddonor kan ook punten scoren.
'Punten sparen door bewuster te leven'

‘We willen onze verzekerden prikkelen om meer te bewegen en gezonder te leven. Mensen die fit en vitaal zijn worden minder vaak ziek en zitten lekkerder in hun vel’, aldus bestuursvoorzitter Roger van Boxtel maandag in een interview met het AD. ‘Door sterker in te zetten op preventie willen we de almaar stijgende zorgkosten het hoofd bieden.’ Menzis is naar eigen zeggen de eerste zorgverzekeraar in de wereld die klanten beloont voor een gezondere leefstijl.

Eigen risico
Deelnemers kunnen volgens Van Boxtel binnen 3 jaar maximaal 5000 punten verzamelen met een tegenwaarde van zo’n 250 euro. Wie de punten gebruikt om een deel van het eigen risico te betalen, krijgt 35 euro. ‘Dat bedrag is maximaal haalbaar als op één polis meerdere mensen staan en veel wordt gespaard.’

Zorgpolitie
De zorgverzekeraar roept geen ‘zorgpolitie’ in het leven om te controleren of verzekerden ook echt zijn gaan sporten. ‘Wellicht dat we in de toekomst steekproefsgewijs wat controles gaan doen, maar het uitgangspunt is vertrouwen.’

Bron: ANP / ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.