Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Protest sociale werkplaatsen tegen kabinetsplannen

Op het Malieveld in Den Haag hebben donderdag ongeveer 15.000 medewerkers van sociale werkplaatsen gedemonstreerd tegen de kabinetsplannen. Het kabinet wil meer mensen met een arbeidsbeperking aan een ‘gewone’ baan helpen. Hierdoor dreigen 70.000 van de 100.000 beschermde werkplekken te verdwijnen.
Protest sociale werkplaatsen tegen kabinetsplannen

De manifestatie was het slotstuk van een reeks regionale acties en werkonderbrekingen die de afgelopen weken zijn gehouden. Demonstranten uit het hele land werden met tientallen bussen aangevoerd.

Onvrede
Om hun onvrede over de plannen duidelijk te maken hadden de meeste demonstranten ballonnen en spandoeken bij zich. Er waren speeches van vakbondscoryfeeën van FNV en CNV, die met veel gejuich en getoeter werden onthaald. Op de spandoeken moest vooral premier Mark Rutte het ontgelden.

Besparing
Het kabinet wil volgend jaar de sociale werkvoorziening, de bijstand en de uitkering voor jonggehandicapten (Wajong) in één regeling samenbrengen. Hierdoor zouden meer mensen met een arbeidsbeperking aan een ‘gewone’ baan kunnen komen. Het kabinet schat dat dit een besparing oplevert van 1,8 miljard euro.
 

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.