Professionals kunnen een JIM maken of breken’

Jouw ingebrachte Mentor, JIM, zorgt ervoor dat het aantal uithuisplaatsingen flink daalt. Naast iedere professional die de jongere begeleidt, staat een familielid of vriend. ‘De hulpverlener kan meer invloed hebben in de hulpverlening’, zegt Levi van Dam, die aan de basis staat van de JIM.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De mentor JIM, gekozen voor en door de jongere zelf, is niet een vrijwilliger maar een gevraagde mantelzorger, maakt Levi van Dam duidelijk. Van Dam promoveert op 14 december aan de Universiteit van Amsterdam op het onderzoek naar de “Jouw Ingebrachte Mentor”. Uit het onderzoek blijkt dat de JIM belangrijke positieve effecten heeft. Jeugdzorginstellingen die de JIM inzetten, zagen het aantal uithuisplaatsingen drastisch afnemen: aanvankelijk met 90%, twee jaar later met 24% en met 68%. Cruciale invloed op hoe de JIM werkt, heeft de jeugdwerker, zegt Van Dam.

Stichting JIM

De JIM is een familielid of vriend of naaste kennis

0
293

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.