Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijsvraag leefbare wijken door slimme ICT

Hoe kan ICT bijdragen aan leefbare wijken? Die vraag staat centraal bij de prijsvraag van het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT (M&ICT), die op 1 oktober van start is gegaan.
Prijsvraag leefbare wijken door slimme ICT

De prijsvraag voor slimmere inzet van ICT voor leefbare wijken gaat niet over ICT, maar over de zichtbare resultaten die ermee kunnen worden bereikt. Over drempels die verdwijnen, omdat processen makkelijker kunnen verlopen. En over mensen die – mede dankzij de inzet van ICT – meer in contact met elkaar komen, meer begrip voor elkaar hebben of simpelweg prettiger samenleven, op wat voor manier dan ook.

Van en voor de wijk
Dit jaar draait de prijsvraag om projecten van en voor de wijk op de beleidsterreinen wonen, werken, leren & opgroeien, integreren en veiligheid. De inzendingen vanuit de sector of de markt moeten zich richten op het breder inzetten van succesvolle, kleinschalige ICT-toepassingen op de genoemde vijf terreinen. Voorwaarde is dat zij bestaande kennis en ervaring benutten, problemen en drempels weten te overwinnen en kans van slagen hebben op grotere schaal.

Prijs
Via de prijsvraag kan een indiener maximaal de helft van de projectkosten cofinanciering (tot 1,2 miljoen euro) winnen. Het totale prijzengeld bedraagt 7 miljoen euro.

M&ICT is een programma van de ministeries van EZ, BZK, Justitie, OCW, VWS en V&W.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.