Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Per Saldo lanceert keurmerk voor pgb-bureaus

Per Saldo, vereniging van budgethouders, lanceert donderdag een keurmerk voor pgb-bureaus. Het keurmerk moet de budgethouder houvast geven bij het kiezen van een bureau en frauderende bureaus buitenspel zetten. Het keurmerk is per 1 januari 2012 verplicht.
Per Saldo lanceert keurmerk voor pgb-bureaus

Bij de keuze voor een pgb komt er heel wat kijken, stelt Per Saldo. ‘De meeste houders van een pgb kunnen zelf hun budget beheren, maar een deel  heeft behoefte aan een pgb-bemmiddelingsbureau.’ Zo’n bureau adviseert bij bijvoorbeeld de (her)indicatie van een pgb, bemiddelt bij het aannemen van hun zorgverleners of beheert het budget. ‘Daar zijn budgethouders in het verleden de boot mee ingegaan, doordat hun bureau hun pgb niet besteedde aan waar het voor bestemd was’, aldus de vereniging.

Media
‘Enkele foute voorbeelden zijn de afgelopen jaren met veel tamtam in de media naar voren gebracht’, zegt de woordvoerder van Per Saldo. ‘Voor de vereniging van budgethouders was dit reden om samen met het Keurmerkinstituut een Keurmerk voor pgb-bureaus te ontwikkelen.’ Het keurmerk is per 1 januari 2012 verplicht.

Hulpgids
De vereniging heeft een beoordelingsinstrument gemaakt dat geplaatst is op www.persaldohulpgids.nl. Een overzicht van professionele aanbieders van pgb-zorg en begeleiding in heel Nederland. Op die website kunnen budgethouders hun zorgverlener beoordelen waardoor andere zorgzoekers vooraf een betere inschatting kunnen maken of de betreffende zorgverlener aansluit bij zijn of haar wensen. Zo wordt de pgb-zorgmarkt transparanter, meent Per Saldo. Budgethouders weten van tevoren wat ze van welke aanbieder kunnen verwachten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Per Saldo/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.