Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oranje Fonds verlengt Groeiprogramma wegens succes

Oranje Fonds zoekt sociale pioniers met een succesvol initiatief dat bijdraagt aan samenhang en betrokkenheid in hun omgeving. Deze initiatiefnemers kunnen meedoen aan het Groeiprogramma, een training- en coachingtraject dat het fonds samen met McKinsey & Company ontwikkelde.
Oranje Fonds verlengt Groeiprogramma wegens succes

Afgelopen jaar nemen al negentien pioniers deel aan de eerste editie van het Groeiprogramma. Voor de tweede lichting worden binnenkort nieuwe initiatieven geselecteerd. Deelnemers worden dan een jaar lang begeleid door een persoonlijke coach uit het bedrijfsleven.

Financiële bijdrage
Het programma combineert zo de ambities en vaardigheden van succesvolle initiatienemers uit de sociale sector met de kennis en ervaring uit het bedrijfsleven. Daarnaast ontvangen deelnemers liefst drie jaar een financiële bijdrage van maximaal 50.000 euro per jaar.

Betrokkenheid bevorderen
Het Oranje Fonds investeert jaarlijks 22 miljoen in ongeveer 1500 sociale initiatieven die de betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Het wordt hiervoor gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en particuliere gevers.

Meer informatie
Op 15 april 2009 organiseert het Oranje Fonds een voorlichtingsbijeenkomst over de opzet van het programma en de selectieprocedure. Ook vertellen deelnemers uit de eerste editie over hun ervaringen. Meer informatie: www.oranjefonds.nl/groeiprogramma

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Oranje Fonds

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.