Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oranje Fonds keerde in 2007 weer meer geld uit

Het Oranje Fonds besteedde in 2007 ruim 22,2 miljoen euro aan 1198 sociale initiatieven. De gemiddelde bijdrage is maar liefst 4.000 euro hoger dan in 2006. Het fonds wil organisaties substantiëler te steunen en meer het verschil te maken. Organisaties hoeven niet onnodig veel financiers te benaderen en de sociale cohesie wordt effectiever versterkt.
Oranje Fonds keerde in 2007 weer meer geld uit

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Het fonds ondersteunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Hierdoor ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. (Beeld: Burendag 20 september 2008)
Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Groeiprogramma
Het Oranje Fonds speelt een steeds actievere rol bij de ontwikkeling en vernieuwing van particuliere initiatieven. Zo investeert het in het Groeiprogramma. Hierin krijgen sociale pioniers financiële ondersteuning en een coach uit het bedrijfsleven om hun lokale succes uit te breiden naar het hele land. Daarnaast moedigt het Oranje Fonds actieve burgers aan om plannen te maken voor een leefbare buurt en deze uit te voeren met elkaar op 20 september a.s. tijdens de Burendag.

‘De Beste Maatjes’
Onder de noemer ‘De Beste Maatjes’ zet het Oranje Fonds haar campagne voort in het stimuleren en versterken van maatjesprojecten (www.ikwordmaatje.nl). Hierbij wordt een vrijwilliger 1-op-1 gekoppeld aan een deelnemer die gedurende enige tijd als coach, mentor of maatje optreedt. (Bron: Oranje Fonds)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.