Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oppeppers biedt verschillende dagbestedingsroutes aan eigentijdse ouderen

‘De oudere van nu’ is niet meer ‘de oudere van toen’. Onder dat motto is ouderenzorgorganisatie Kennemerhart in Haarlem van start gegaan met een innovatieve vorm van dagbesteding die erop gericht is dat ouderen midden in het leven blijven staan: het programma Oppeppers.
Ouderen lopen hand in hand
Actieve ouderen inzetten in de zorg is om allerlei redenen ingewikkeld voor partijen. Maar uiteindelijk moeten we de inzet van burgers in de zorg gewoon gaan doén, vindt Marcel Canoy. Foto Pixabay
Premium

Het idee om te gaan innoveren ontstond een jaar of vier geleden, vertelt Petra Jansen, programmacoördinator van Oppeppers. ‘We kregen steeds meer ouderen binnen die niet meer naar een “brei- of punnikclubje” wilden. Deze generatie ouderen staat anders in het leven dan de ouderen van tien, vijftien jaar geleden. Ouderen van nu zijn gewend om hun eigen keuzes te maken. De vrouwen hebben gewerkt, ze hebben hun eigen hobby’s gehad. Veel mensen hebben gereisd.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.