Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oplossing problemen inburgering in Amsterdam in zicht

De gemeente Amsterdam lijkt zicht te hebben op een oplossing voor de problemen met de inburgering. Het stadsdeel De Baarsjes heeft de wachttijd voor mensen die een inburgeringscursus moeten volgen, drastisch weten te verkorten.
Oplossing problemen inburgering in Amsterdam in zicht

Personen die zich aanmelden voor lessen moesten eerst nog negen maanden wachten voordat ze konden beginnen. Nu is dat nog maar twee weken. Dat heeft een woordvoerder van De Baarsjes woensdag bekendgemaakt. Het stadsdeel wist dat te bereiken door zelf de werving van inburgeraars en de plaatsing bij taalbureaus in eigen hand te houden. Hiervoor lieten ze de plaatsing over aan de gemeentelijke dienst maatschappelijke ontwikkeling.

Afspraken
Ook onderhoudt De Baarsjes tegenwoordig veel nauwer contact met aanbieders van cursussen en maakt het betere afspraken met ze. Verantwoordelijk wethouder Lodewijk Asscher gaat volgens zijn woordvoerder kijken of ook andere stadsdelen deze nieuwe aanpak kunnen gaan gebruiken.

Problemen
De inburgering in de gemeente Amsterdam is al tijden een chaos. De hoofdstad wilde eerst dat jaarlijks 15.000 inwoners een cursus volgen. In werkelijkheid zijn dat er veel minder. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de problemen niet allen zijn zijn ontstaan door de ingewikkelde wet hierover, maar ook door de gemeente zelf. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.