Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar mishandeling pleegzorghuis WSG

De politie doet onderzoek naar meldingen van kindermishandeling in een pleegzorghuis van de William Schrikker Groep (WSG) in Nieuwleusen (Overijssel). Tussen 1984 en 2010 zou sprake zijn geweest van geestelijke en lichamelijke mishandelingen. Een woordvoerder maakte dat vrijdag bekend.
Onderzoek naar mishandeling pleegzorghuis WSG

Een moeder van een van de betrokken kinderen deed vorige week aangifte. Ook zijn twee andere meldingen bij de politie binnengekomen.
 
Mishandeling
De Stentor berichtte vrijdag over de zaak. De krant schrijft dat aangifte is gedaan van stelselmatige mishandeling in ‘gezinshuis’ De Loot. Kinderen zouden volgens de verklaringen onder meer met stokken en mattenkloppers zijn geslagen. Ook moesten ze voor straf in de kou op de gang slapen en zijn er signalen van seksueel misbruik, aldus De Stentor.
 
Onderzoek
Eerder op vrijdag meldde een woordvoerder van WSG dat de instelling een intern onderzoek naar de aantijgingen is begonnen. De William Schrikker Groep zegt alle dossiers van de afgelopen 28 jaar te bekijken. De instelling is afgelopen dinsdag op de hoogte gebracht van de aangifte. Woordvoerder Ad Veen noemt de aantijgingen ‘heel serieus’.
 
De William Schrikker Groep is een landelijke opererende instelling voor onder meer jeugdbescherming en pleegzorg.

Bekijk het Dossier Kindermishandeling >>

Bron: ANP / Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.