Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nora el Abdouni is Sociaal Werker van het Jaar 2015

Nora el Abdouni is gekozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2015 en dus een jaar lang ambassadeur van het Sociaal werk. Nora neemt de titel over van participatiemakelaar Jenny Zwijnenburg.
Nora el Abdouni

Een jury en het publiek hebben tijdens de Dag van het Sociaal Werk in Ede bepaald wie van de drie genomineerden de Sociaal Werker van het Jaar 2015 moest worden. Nora El Abdouni  is ambulant hulpverlener bij Pretty Woman in Utrecht. Ze helpt meiden van 12-23 jaar met voorlichting en hulpverlening rondom relaties en seksualiteit. Ze zet zich in om sexting bespreekbaar te maken en dat is geen gemakkelijke opgave. ‘Maar Nora doet dit vol enthousiasme, doorzettingsvermogen en veel succes. Ze durft naast een gedreven hulpverlener en een inspirerende voorlichter ook een rolmodel te zijn voor jonge meiden en jongens. Dit waardeert de jury enorm, zeker ook vanwege haar jonge leeftijd’, aldus de jury.

Verbinden

Nora zegt zelf over haar werk: ‘Ik ben vooral heel trots op project ‘Bloedlink’ een samenwerkingsproject met de Politie Utrecht waarbij ik intensief betrokken ben en waarmee we in Utrecht Overvecht echt veel hebben bereikt. Samen met de politie gaven we daar voorlichting op twee middelbare scholen over de gevaren van social media en dan vooral sexting; het versturen van naaktfoto’s en seksfilmpjes. De scholen hebben verteld dat door die voorlichting er echt een mentaliteitsverandering is geweest. Er ging bijvoorbeeld een filmpje rond van een leerling die orale seks had met een jongen. Zij wist niet dat ze gefilmd was. Ze werd niet gepest zoals we zouden verwachten, maar juist gesteund door haar klasgenoten. Dat we zoiets kunnen bereiken is het mooie van mijn werk. Groei en verbinding zijn thema’s die me raken en dat zie ik gelukkig veel terug in mijn werk.’

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar is een initiatief van sociale partners en wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met Zorg + Welzijn.

Studentenprijs

Nora kreeg ook de studentenprijs uitgereikt. Dit jaar kozen 120 studenten Social Work aan de Hogeschool Utrecht (locatie Amersfoort) wie zij de beste vonden. De helft van de studenten koos voor Nora. Ze vonden haar inventief, ondernemend en betrokken. Veel van de studenten konden zich ook in haar manier van werken herkennen en waardeerden vooral hoe taboedoorbrekend zij bezig is. De studentenprijs is een wisselbeker die volgend jaar door de studenten Social Work aan de NHL hogeschool in Friesland worden uitgereikt.

Ambassadeur

Nora is nu een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk . De ervaring leert dat ze het komende jaar wordt gevraagd voor bijvoorbeeld gastcolleges, lezingen en debatten.  Ook krijgt Nora1000 euro om te besteden aan een project in de wijk en mag ze ook deelnemen een opleiding naar keuze doen ter waarde van 795 euro.

Participatiemakelaar Jenny Zwijnenburg werd eind 2014 uitgeroepen tot Sociaal Werker van het Jaar. Ze werd na het ontvangen van die titel overal gevraagd om te komen vertellen wat ze doet. ‘Iedereen is op zoek naar hoe je het beste kwetsbare mensen kunt bereiken.’ Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.