Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NJi: ‘Thuis is toch dé plek waar het moet gebeuren’

‘Het gewone leven versterken, dus ook als specialistische hulpverlener aansluiten bij de directe leefomgeving van een gezin; dat geeft betekenis en helpt om problemen te overwinnen en zorgt voor een duurzaam resultaat’, stelt Rutger Hageraats, directeur van het Nederlands Jeugdinstituut. Ook voor kinderen, jongeren en gezinnen met de meest complexe problemen is nabije zorg vaak de beste oplossing.
Foto: skynesher / Getty Images / iStock

Met een nieuwe handreiking  ‘Betere zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen in de meest kwetsbare omstandigheden en/of met de meest complexe problemen’, draagt het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) bij aan het actuele debat over de toekomst van de Nederlandse jeugdzorg.  Belangrijke bouwsteen voor inhoudelijke verbetering wordt de versterking van het dagelijkse leven genoemd. ‘We hebben met veel partijen aan deze handreiking gewerkt en dit was een terugkerend punt’, zegt Germie van den Berg, vakgroepleider Passende

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.