Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe prijs voor emancipatie

Mensen of organisaties die de traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen helpen doorbreken, kunnen vanaf 2009 de 'Uit het keurslijfprijs' krijgen. Dat schrijft minister Plasterk (OCW), mede namens minister Rouvoet (Jeugd en gezin), in een brief aan de Tweede Kamer.
Nieuwe prijs voor emancipatie

In de brief gaat Plasterk in op maatregelen om de emancipatie van mannen te stimuleren. De tweejaarlijkse ‘Uit het keurslijfprijs’ is een van deze maatregelen. De minister wil de prijs voor het eerst uitreiken op Vaderdag in 2009.

Rolmodellen
Op die dag worden ook rolmodellen voor jongens en mannen gepresenteerd. Zij zullen een jaar lang als ambassadeurs uitdragen dat het verrijkend en leuk is om naast het werk tijd te maken voor familie, kinderen, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Werkgevers
Plasterk en Rouvoet gaan zich ook inzetten voor gezinsvriendelijke werkgevers en flexibele werktijden voor vrouwen én mannen. Begin 2009 organiseert minister Rouvoet, samen met Plasterk en minister Donner (SZW), een conferentie over gezinsvriendelijk beleid binnen bedrijven en instellingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.