Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw sociaal werk centraal in internationaal seminar

Welzijnsorganisatie DOENJA en kenniscentrum MOVISIE organiseren donderdag 12 mei een internationaal seminar getiteld The New Social Professional. Doel van de bijeenkomst is de Nederlandse discussie over de rol van de nieuwe sociaal werker te vergelijken met de ontwikkelingen in het buitenland.
Nieuw sociaal werk centraal in internationaal seminar

De bijeenkomst is een initiatief van de International Federation of Settlements (IFS), de koepel van nationale federaties en lokale welzijnsorganisaties, die het seminar combineert met een ledenbijeenkomst op 13 mei. Het middagprogramma bestaat uit excursies langs projecten op Utrecht Kanaleneiland als Hart van Noord, de Vreedzame wijk en een cultureel jongerencentrum.

Internationaal
Aanwezig zijn vertegenwoordigers uit de USA, Canada, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Finland, Zweden, Hongarije, Israël, Nigeria, Venezuela en Nederland. Paul Vlaar, senior projectleider beroepsontwikkeling en vicevoorzitter van de IFS, geeft een inleiding over de Nederlandse discussies. Hans van Ewijk, bijzonder hoogleraar Grondslagen Maatschappelijk Werk aan de Universiteit van Humanistiek, spreekt over ‘Social work in a socially sensible time’.

Community professional
Staffan Lindqvist van het Fritidsforum in Zweden gaat in op de rol van sociale professionals in het Zweedse welzijnswerk. Tony Wagner, voorzitter van de Pillsbury United Communities Minneapolis (VS) geeft zijn visie op ’the new community professional’, de nieuwe opbouwwerker.

Links: MOVISIE internationaal, The International Federation of Settlements and Neighbourhood Centres (IFS) is a global movement that connects community organizations

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: fotografie: Claudia Kamergorodski

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.