Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw op Zorg+Welzijn: ruim 850 dagbestedingsactiviteiten

Goed nieuws voor abonnees van Zorg+Welzijn! Pasklaar Activiteiten en Begeleiding gaat per januari 2020 op in Zorg+Welzijn. Nu al zijn alle ruim 850 al gemaakte activiteitenkaarten op de website te vinden en vanaf 2020 worden er twee nieuwe activiteiten per maand gepubliceerd.
Foto: Fotolia

De activiteiten van Pasklaar, vaak ontwikkeld door ervaren activiteitenbegeleiders, bieden al jarenlang praktische houvast voor iedereen die zich bezighoudt met het organiseren en begeleiden van activiteiten binnen de dagbesteding door de praktische beschrijving en de handige foto’s. Onder de menuknop Activiteiten op deze website zijn alle activiteiten nu al te vinden.

Hoe werkt het?

Per activiteit (voorheen per kaart) wordt systematisch en tot in detail uitgewerkt en beschreven hoe de activiteit voorbereid moet worden, voor welke doelgroep de activiteit is bedoeld, hoe lang de activiteit duurt, hoe groot de groep mag zijn, hoeveel begeleiding er nodig is en in welke beginsituatie de deelnemer zich moet bevinden om aan de activiteit deel te kunnen nemen. Ook is uitvoerig beschreven hoe de activiteit uitgevoerd moet worden, wat het doel van de activiteit is en krijg je tips voor bij de uitvoering.

Rubrieken

De kaarten zijn ingedeeld in tien rubrieken: creatief, gezelschap, beweging, muziek, recreatie, expressie, groen, zintuiglijk, ADL en reminiscentie. De website biedt een uitgebreide zoekfunctie op rubriek, thema, materiaal en meer.

Zelf een activiteit aanleveren

De activiteiten worden aangeleverd door mensen uit de praktijk. Ben je activiteitenbegeleider en heb je een leuke, originele, vernieuwende activiteit die je wilt delen met collega’s in het vak? In deze auteursinstructie kun je lezen wat er van je wordt verwacht. Meer weten? Kijk dan even hier >>

De activiteiten worden op de website geplaatst als premium content. Dat betekent dat ze speciaal voor abonnees zijn. Ben je nog geen abonnee en wil je graag toegang tot de activiteiten en alle andere premium artikelen? Sluit dan nu voor 10 euro per maand een abonnement af >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.