Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw kwaliteitsinstrument buitenschoolse opvang

Het Nederland Jeugdinstituut heeft samen met het SCO-Kohnstamm instituut een nieuw kwaliteitsinstrument ontwikkeld. Daarmee wordt de kwaliteit gemeten van de buitenschoolse opvang (bso). Het instrument is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Nieuw kwaliteitsinstrument buitenschoolse opvang

Het kwaliteitsinstrument wordt ingezet om de sterke en zwakke punten van de buitenschoolse opvang in Nederland in kaart te brengen. Dat gebeurt met het verzamelen van gemeenschappelijke gegevens. De informatie die hieruit voortkomt wordt gebruikt voor verdere professionalisering van buitenschoolse opvang.

Deelinstrumenten
Het instrument bestaat uit vier deelinstrumenten, waaronder twee vragenlijsten voor ouders en kinderen. Ook bezoeken externe beoordelaars de bso’s. Aan de hand van een observatielijst wordt de inrichting, het aanwezige spelmateriaal en de groep- en teamsamenstelling bekeken. De beoordelaars maken ook video-opnames van de pedagogische medewerkers en de omgang met de kinderen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: NJI/Foto: ANP/ Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.