Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlanders zijn erg tevreden over eigen geluk

Nederlanders zijn goed gestemd over hun eigen geluk. Dit blijkt uit het Nationale Geluksonderzoek. Het geluk wordt gewaardeerd met rapportcijfer 7,4.
Nederlanders zijn erg tevreden over eigen geluk

Multiscope, een marktonderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in online onderzoek, peilde het geluk onder 2800 Nederlanders. Zij blijken over het algemeen optimistisch ingesteld. Zo’n 85% is het eens met de uitspraak ‘het glas is half vol’. Met de uitspraak ‘het glas is half leeg’ is slechts 15% het eens. Ondervraagden voelen zich gemiddeld vijf dagen per week gelukkig.

Groot geluk
Wel zijn zij van mening dat men zelf invloed heeft op de mate van het eigen geluk. Geld maakt gelukkig, vindt 54% van de respondenten. Zo’n 75% wordt gelukkig van zijn of haar werk. Iets minder gelukkig zijn respondenten met hun uiterlijk (62%). Verreweg het meeste geluk putten zij uit de geboorte van een kind (41%). Daarnaast worden ontmoetingen met dierbaren genoemd en de huwelijksdag (17% en 13%).

Invloedsfactoren
Van grote invloed op het humeur zijn de weersomstandigheden en de seizoenen. De lente en zomer zijn favoriete seizoenen. De gemoedstoestand blijkt ook duidelijk afhankelijk van het moment van de dag. Van de respondenten vindt 28% zichzelf een ochtendmens en 48% zegt een avondmens te zijn. (Bron: Multiscope)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.