Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nader onderzoek naar kindermishandeling

De William Schrikker Groep (WSG), een landelijke instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg, laat nader onderzoek doen naar kindermishandeling in pleegzorghuis De Loot in het Overijsselse Nieuwleusen. De WSG heeft kinderen geplaatst bij de pleegouders in De Loot en betreurt het zeer als deze kinderen slachtoffer zijn geworden van mishandeling.
Nader onderzoek naar kindermishandeling

Dat heeft de organisatie dinsdagmiddag laten weten. Bij de politie zijn drie aangiftes van mishandeling in het huis binnengekomen. Dat zou zich hebben afgespeeld tussen 1984 en 2010. Medio 2010 kwam een nieuw echtpaar aan de leiding van De Loot te staan en hen treft voor zover bekend geen blaam.

Nazorg
De WSG heeft een externe partij ingeschakeld om het onderzoek te doen. Er zal onder andere gesproken worden met alle kinderen die door de WSG in De Loot werden geplaatst. Eventueel is voor hen nazorg beschikbaar, liet een woordvoerder van de WSG weten.

Mattenklopper
Volgens ex-pupillen en hun ouders werden kinderen geregeld geslagen met een mattenklopper. Ook moesten zij voor straf buiten in de kou gaan staan en werden zij vastgebonden op een stoel. De WSG neemt de klachten ‘zeer serieus’.

Christelijk
Pleegzorghuis De Loot maakt deel uit van de streng-christelijke organisatie Terebint uit Punthorst (gemeente Staphorst). Deze stichting heeft ‘met ongeloof’ kennis genomen van de beschuldigingen maar herkent die niet, aldus een verklaring. Terebint zal wel meewerken aan onderzoeken naar wat er is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk was.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.