Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOgroep: ‘Sociale agenda onder zware druk’

De sociale agenda van het kabinet komt onder zware druk te staan nu gemeenten door de recessie moeten bezuinigen. Dat stelt MOgroep, de werkgeversorganisatie voor onder meer welzijn en maatschappelijke dienstverlening.
MOgroep: 'Sociale agenda onder zware druk'

‘Gemeenten en andere financiers zullen naar verwachting de komende jaren minder geld voor welzijnswerk reserveren, terwijl de vraag naar dienstverlening door cliënten juist stijgt. Preventief jeugd- en jongerenbeleid kan nu niet stopgezet worden. Overlast van jongeren, alcohol- en drugsproblematiek onder jongeren, en overlast in de woon- en leefomgeving zijn de drie belangrijkste thema’s op veiligheidsgebied voor gemeenten de komende jaren’, aldus de MOgroep.

Gevolgen recessie
De MOgroep deed  onderzoek naar de gevolgen van de recessie voor de branche. De resultaten liegen er niet om: de sector wordt getroffen door aanzienlijke bezuiniginge, zo voorspelt de organisatie. Gemeenten en andere financiers zullen naar verwachting de komende jaren minder geld voor welzijnswerk reserveren, terwijl de vraag naar dienstverlening door cliënten juist stijgt. Preventief jeugd- en jongerenbeleid kan nu niet stopgezet worden, aldus de MOgroep.

Stijgende loonkosten

Terwijl de wachtlijsten voor maatschappelijk werk en schuldhulpverlening groeien, worden welzijnsorganisaties geconfronteerd met stijgende loonkosten en verminderde inkomsten waardoor de bedrijfsvoering al in 2010 onder druk gezet wordt. Driekwart van de ondernemers denkt de stijgende loonkosten niet of slechts ten dele gefinancierd te krijgen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP en Persbericht MOgroep

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.