Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

MOgroep 2.0, slecht plan

Met verbazing las ik in de laatste MO Nodig de aankondiging dat de MOgroep in maart start met Social Media in de vorm van een discussieplatform. Ik wist helemaal niet dat de MOgroep zich bezig houdt met Social Media! Op twitter heb ik ze namelijk nog niet gespot. Ook in de vele boeiende discussies op Linkedin heb ik nog geen bijdragen ontdekt van de MOgroep of een van haar medewerkers.
MOgroep 2.0

Lees hier meer blogs van Anneke Krakers >>

Nu is het plan dat de MOgroep een besloten online platform voor leden lanceert voor discussie en informatie uitwisseling over actuele thema’s in de branche.

‘In maart start MOgroep W&MD een besloten online platform voor leden, voor discussie en informatie- uitwisseling over actuele thema’s in de branche. De bezuinigingen zijn natuurlijk een thema. Leden worden eind februari uitgenodigd zich aan te melden voor het platform en mee te discussiëren en informatie te plaatsen. Het platform biedt ruimte voor blogs, fora en het plaatsen van documenten.’

Ik vind het eerlijk gezegd een slecht plan. De kracht van Social Media zit in transparantie en openheid. De kwaliteit van discussies en informatie is groot en inspirerend als er vrij verkeer is. En dat is er nu al volop! MOgroep kijk eerst eens om je heen!

Welzijn moet werken aan een sterke profilering. Dat lukt niet als we weer gaan versnipperen. Ondernemende welzijnswerkers zijn op dit moment volop met elkaar aan het verbinden, zoeken elkaar op en maken samen het vak sterk. MOgroep sluit je daarbij aan. Lijkt me echt veel beter.

Om een handje te helpen hierbij een wegwijzer naar boeiende discussies en informatie (ook voor niet-leden):

Linkedin:

Groep Zorg en Welzijn

Groep Welzijn Nieuwe Stijl

Groep WelzijnNederland

 

Twitter, zoek op trefwoorden:

#welzijn

#welzijn20

Dit overzichtje is vast niet compleet. Ik stel jullie aanvullingen op prijs.

Anneke Krakers (1962) is sinds 2000 werkzaam als directeur bij een kleine welzijnsorganisatie. Het ondernemerschap zit in haar bloed: ze komt uit een ondernemersgeslacht met vooral bouwers in haar midden. Aannemers, schilders en timmerlui. Als maatschappelijk ondernemer maakt ze zich sterk voor de branche op lokaal en regionaal niveau en sinds eind 2007 ook op landelijk niveau.  Haar onderneming WelzijnNederland helpt welzijnsorganisaties bij hun marketing en profilering.

2 REACTIES

  1. e MOgroep ‘start’ niet met Social media zoals Anneke Krakers stelt. Gelukkig spelen Sociale media al lang een rol in de discussie over de uitdagingen in en de toekomst van de branche Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening. Leden van de MOgroep roeren zich in discussies op openbare platforms als linked-in en in blogs. Het is goed dat deze discussies worden gevoerd met mensen van buiten de branche. Dit moet ook vooral zo blijven. De MOgroep wil met een besloten ledenplatform -in het verlengde van haar ledenwebsite- discussies met leden voeren over wat actuele ontwikkelingen vragen van de MOgroep en haar leden. Sommige van deze discussies zullen zeker ook wel gedeeld worden met anderen, via Social Media of andere ontmoetingen. Hiermee sluiten Social media en een besloten ledenplatform elkaar niet uit, maar zijn twee kanten van dezelfde medaille!

  2. Lees alle reacties
  3. Naar mijn idee kan een besloten platform wel voordelen hebben. In de gehandicaptenzorg is hiertoe ook de mogelijkheid gemaakt. Sommige discussies moeten soms prive gevoerd bij gevoelige onderwerpen. Uiteraard moet men ze openbaar houden waar mogelijk. Dit kan ook juist versplintering tegen gaan daar de discussie over onderwerpen die de Mogroep aangaan plaatsvinden op het ledennet van de MOgroep zelf.
    Verder worden de Linkedin groepen vaak vervuild met reclameberichten, wat zeer ergelijk is.
    Volgens mij is de mogelijkheid tot een besloten social network bij een brancheorganisatie een prima plan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.