Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder werkloosheid in Vogelaarwijken

De werkloosheid in Vogelaarwijken is in 2009 veel minder toegenomen dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit recente cijfers van uitvoeringsorganisatie UWV, zo meldt het Nederlands Dagblad. Deskundigen zijn verbaasd over deze gegevens.
Minder werkloosheid in Vogelaarwijken

Omdat de inwoners van deze wijken relatief vaak laagopgeleid en langdurig werkloos zijn, zijn zij behoorlijk kwetsbaar. Normaliter slaat werkloosheid bij deze groep harder toe dan bij anderen. Echter, het aantal arbeidsongeschikten en bijstandgerechtigden is in sommige wijken juist afgenomen.

Vermijden
Projectleider Tanja Oosterbaan van UWV geeft in de krant enkele mogelijke verklaringen voor de opmerkelijke cijfers. De Vogelaarwijken zijn vaak kinderrijk en veel jongeren gaan een jaar extra naar school om werkloosheid te vermijden. Ook kan er sprake zijn van enige verborgen werkloosheid, aldus Oosterbaan in het Nederlands Dagblad. Bovendien werken veel mensen uit deze buurten in de persoonlijke dienstverlening, die redelijk op peil bleef.

Uitschieters
De positieve uitschieters zijn onder meer Ondiep en Zuilen Oost (Utrecht), Transvaal (Den Haag) en Bergpolder (Rotterdam). De verwachting is dat de verslechtering op de arbeidsmarkt dit jaar ook de zwakste wijken zal raken, zo meldt de krant.

Lees het artikel in het Nederlands Dagblad

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Nederlands Dagblad/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.