Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder huisuitzettingen door corporaties

Vorig jaar zijn minder mensen hun huis uitgezet wegens een huurachterstand dan een jaar eerder. In 2009 werden 5022 huurders door woningcorporaties uit hun woning gezet. Dat is 14 procent minder dan in 2008, toen 5865 mensen hun woningen moesten verlaten.
Minder huisuitzettingen door corporaties

Dat meldt de branchevereniging van woningcorporaties, Aedes. De cijfers zijn opmerkelijk omdat door de economische crisis veel mensen in de financiële problemen zijn geraakt.

Incassobeleid
Volgens een woordvoerder van Aedes is een alert incassobeleid, waardoor corporaties snel betalingsproblemen op het spoor komen, de belangrijkste reden voor de dalende cijfers. ‘Door problemen snel te signaleren, kunnen huurders en corporaties betalingsregelingen afspreken.’

Voordeur
Ook zou volgens de organisatie de zogeheten ‘achter de voordeur’-aanpak bijdragen aan het dalend aantal huisuitzettingen. Dit initiatief is een netwerk dat bewoners een helpende hand biedt op het gebied van inkomen, werk en onderwijs.


Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.
 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP foto: Robin Utrecht ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.