Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mezzo: ‘Bezuinigingen treffen mantelzorgers te hard’

De helft van de mantelzorgers kampt met financiële problemen, en als het kabinet de bezuinigingsplannen doorzet, worden dit er alleen maar meer. Dat vreest de vereniging voor mantelzorgers, Mezzo. De organisatie pleit voor een speciaal beleid voor mantelzorgers en overhandigde dinsdag een petitie hierover aan het parlement.
Mezzo: 'Bezuinigingen treffen mantelzorgers te hard'

Volgens Mezzo maakt 25 procent van de mantelzorgers meer dan 200 euro aan extra kosten per maand door hun zorgtaak. De organisatie berekende dat deze kosten door de voorgenomen bezuinigingen op bijvoorbeeld op het persoonsgebonden budget, met 10 procent stijgen.

Belast
Volgens de vereniging zorgen In Nederland 2,6 miljoen mensen meer dan 8 uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. 450.000 mantelzorgers voelen zich volgens de belangenvereniging zwaar belast of zelfs overbelast met hun zorgtaak. Dit zijn de mantelzorgers die 24 uur per dag zorg geven, bijvoorbeeld aan hun dementerende man, of aan hun vrouw die MS heeft, of voor een gehandicapt kind.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.