Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldingen huiselijk geweld in Den Haag toegenomen

Het aantal meldingen van huiselijk geweld in de regio Den Haag is vorig jaar gestegen. Het ASHG kreeg vorig jaar 877 meldingen van huiselijk geweld binnen. In 2007 waren dat er nog 662.
Meldingen huiselijk geweld in Den Haag toegenomen

Dat blijkt uit het jaarverslag van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) dat donderdag wordt gepresenteerd. Het gemiddeld aantal meldingen steeg van 55 per maand (2007) naar 73 per maand (2008). Volgens het ASHG hangt de stijging samen met de verbeterde samenwerking met politie en de toename van de naamsbekendheid van het steunpunt. De meeste meldingen kwamen uit Den Haag.

Ouderenmishandeling
In 2007 kreeg het steunpunt 65 meldingen over ouderenmishandeling. Vorig jaar ontving ASHG 85 meldingen, dertien mannen en 72 vrouwen kregen te maken met mishandeling. Het jongste slachtoffer werd geboren in 1952, het oudste in 1913. Van deze ouderen werd 75 procent vaker dan drie keer per jaar mishandeld. De mantelzorger (familie of kind) was in 26 procent van de gevallen degene die de oudere persoon mishandelde.

Uitbuiting
Wanneer er wordt gekeken naar de aard van het huiselijk geweld, dan blijkt dat geestelijke mishandeling het vaakst voorkomt (74 procent), gevolgd door lichamelijke mishandeling (66 procent), financiële uitbuiting (22 procent) en seksueel misbruik (9 procent).

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.