Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer geld, meer schulden

Mensen met een modaal inkomen staan vaker rood dan mensen beneden model. Een herstart van de Postbus 51-campagne ‘Blijf positief’ moet mensen weer bewust maken van de risico's van schulden.
Meer geld

43 Procent van de mensen met het laagste inkomen zorgt er voor zorgt niet rood te staan. Mensen met een modaal inkomen staan vaker rood dan mensen met een benedenmodaal inkomen. Dat blijkt uit

berichten van het ministerie van Sociale Zaken.

Rood
Een derde van alle mensen staat rood of heeft een lening bij de bank, hypotheekschulden niet meegerekend. Een kwart van de Nederlanders kijkt niet van tevoren naar het totale bedrag dat zij moeten betalen wanneer zij een product op afbetaling kopen. Dat zijn de resultaten van een onderzoek over lenen en rood staan onder meer dan duizend Nederlanders van achttien jaar en ouder.

Campagne
Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) gaf maandag het startsein voor de campagne. Tot half juli zijn televisiespots te zien en radiospots te horen. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de campagne tegen schulden die vorig jaar van start ging.

Site
Naast de nieuwe reclamespotjes komt de campagne ook met een vernieuwde site. Daar is ondermeer de ‘budgetbuddy’ op te vinden, een hulpmiddel waarmee mensen gemakkelijk een overzicht kunnen maken van hun inkomsten en uitgaven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.