Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer flexibiliteit nodig in sociaal domein, laat teams die zelf creëren’

Als professionals meer ruimte krijgen om in hun werk zelf besluiten te nemen, kunnen ze zich makkelijker aanpassen aan wat er in hun omgeving gebeurt. Sociaal werkers, hun managers en teams als geheel kunnen zelf maatregelen nemen om die flexibiliteit te creëren. Dat zegt Frank van Gool, onderzoeker in (strategisch) management in de zorgsector. Onlangs promoveerde hij hierop aan Tilburg University.
Foto swissmediavision / Getty Images / iStock
Premium

Waarom is het belangrijk dat teams flexibeler worden?

‘De gezondheidszorg wordt steeds complexer en verandert doorlopend. In plaats van steeds weer nieuwe veranderprogramma’s te introduceren kunnen organisaties beter zorgen voor meer flexibiliteit, zodat iedereen makkelijk kan meebewegen. Dat lijkt een managementvraagstuk, maar geldt ook voor de teams en voor individuele professionals. Een organisatie is immers een systeem, alles beïnvloedt elkaar. Flexibel werken betekent trouwens niet werken in wisselende diensten, maar dat je je in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.