Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dagbesteding niet gebaat bij overbeschermde omgeving: ‘Die hebben deelnemers thuis al’

Zorgbakkerij Almere levert heerlijke taarten en gebak aan diverse leveranciers. Bakkers werken er samen met jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of autisme, die zo een leuke en zinvolle dagbesteding hebben. Zorgcoördinator Janneke Heijstek en bakker Yavuz Anik leiden alles in goede banen. ‘Ik heb de neiging om als zorgprofessional te focussen op de risico’s voor de deelnemers, maar dankzij Yavuz worden ze echt uitgedaagd.’
Yavuz Anik en Janneke Heijstek. Fotograaf: Jitske Schols

Een bakker en een zorgprofessional op dezelfde werkvloer… hoe is dat zo gekomen?

Yavuz: ‘Toen ik acht jaar geleden naar Nederland kwam vroeg een oom van mijn vrouw of ik in zijn banketbakkerij wilde invallen. Dat beviel zo goed dat ik daar ben opgeleid als banketbakker. In Turkije was ik loodgieter, maar dat vond ik eigenlijk geen leuk werk. Het was erg bijzonder dat ik omgeschoold werd, want ik kon

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.