Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meedoen dat doe je zelf!

Een kleurrijk boekje is door de gemeente Arnhem gemaakt van het project ‘Meedoen dat doe je zelf’. Met behulp van participatiecoaches is een methodiek ontwikkeld om mensen die doorgaans niet door de gemeenten worden bereikt, te activeren en naar werk te helpen.
Meedoen dat doe je zelf!

In het boek komen zowel de mensen aan het woord die aan het project deel hebben genomen, als ook de begeleiders en de participatiecoaches die deze kwetsbare groep ondersteunen. ‘Tips en toppers’, recepten voor succes en weekimpressies illustreren op speelse wijze de toepassing van de methodiek.
Het boekje is opmerkelijk fris vormgegeven en geïllustreerd, wat de leesbaarheid verhoogt. Inhoudelijk is het wel enigszins zoeken naar hoe de methode precies werkt.
De aanpak is volgens de gemeente Arnhem nieuw. Coaches gaan naar burgers toe in de wijken. Wie hulp wil, maakt met de participatiecoach een plan van aanpak. Daarbij is het uitgangspunt de eigen kracht van de burger. De coach zoekt aansluiting bij ‘wat in de wijk gebeurt en leeft.’ Tot zover niet heel erg nieuw.
Het werkt, dat is aangetoond in een onafhankelijk onderzoek. De gemeente Arnhem gaat dus door met de coaches en presenteert met dit boekje een ‘best practice’.

Titel:  Meedoen dat doe je zelf! Werken in   de wijk met participatiecoaches
Redactie: Imka Broekhuijsen en  Maaike Mulder
Uitgever:  Gemeente Arnhem
Bestellen:  tel. 026 – 377 30 39
Downloaden: www.arnhem.nl/participatieprojecten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.