Mediation of een juridische procedure?

Mediation is een volwaardig alternatief voor juridische procedures. Zestig tot zeventig procent van alle mediation trajecten wordt succesvol afgesloten. Een rechtszaak brengt meestal meer onzekerheden en stress met zich mee. En bovendien zijn de kosten van mediation veel lager. Overheidsorganisaties zouden mediation structureler in kunnen zetten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Mediation of een juridische procedure?
Foto: Fotolia

Tik het woord ‘mediation’ in bij je zoekmachine en je verdwaalt al gauw in de wereld van opleidingen en doorwrochte artikelen en boeken. De meeste daarvan zijn bedoeld voor collega-mediators of rechtshulpverleners. En dus niet voor de potentiële gebruiker van mediation. Dit artikel heeft juist wel de bedoeling om mensen en organisaties te enthousiasmeren om mediation te proberen.

Pijnlijk en duur

Waarom mediation? Vraag iemand uit je eigen omgeving die verwikkeld is geweest in een juridische procedure maar eens naar de ervaringen. Ik durf er iets om te verwedden dat je vier argumenten zult horen. Ten eerste: het kost een

0
102

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.