Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marokko wil cultuurcentrum in Amsterdam

Marokko wil een cultureel centrum in Amsterdam opzetten om de banden tussen Marokkanen en Nederlanders te versterken. De Marokkaanse minister van Migrantenzaken, Mohamed Amoer, zei dat hij dit zo snel mogelijk wil realiseren.
Marokko wil cultuurcentrum in Amsterdam

Het cultureel centrum moet een ondersteunende rol bieden en het emancipatieproces bevorderen. Zo zitten volgens Achmed Baâdoud, voorzitter van stadsdeel Nieuw-West, in Nederland veel Marokkaanse vrouwen thuis, terwijl dat in hun land van herkomst niet het geval is. Het centrum moet ze informeren over hun kansen hier in Nederland.

Echte cultuur
Ook moeten Marokkaans-Nederlandse jongeren en Nederlanders er terecht kunnen om te ervaren wat de echte Marokkaanse cultuur is. In tegenstelling tot jongeren in Marokko weet de jeugd hier in Nederland daar bijna niks over, aldus de stadsdeelvoorzitter.

Vreedzaam
Veel Marokkaans-Nederlandse jongeren zijn niet op de hoogte van het feit dat in Marokko alle religies vreedzaam door elkaar leven, terwijl dat in Nederland lastig blijkt te zijn, aldus Baâdoud. Marokko nam volgens de stadsdeelvoorzitter bijvoorbeeld in de Tweede Wereldoorlog Joodse Marokkanen in bescherming.

Kickboksen
Minister Amoer bracht een bezoek aan stichting Boks het voor Elkaar van wereldkampioen kickboksen Nourdin El Otmani. In zijn sportschool leren jongeren door te sporten de regie over hun eigen leven te nemen. Ze ontwikkelen hun talenten, eigenwaarde en leren verantwoordelijkheid nemen. ‘Helaas is niet iedereen aanwezig of ze hebben hun spullen niet bij zich’, repliceerde de trainer gekscherend. ‘Toch willen we laten zien dat we niet alleen domme dingen doen Nederland.’

Geïntegreerd
De minister zei trots te zijn op de Marokkaanse jeugd in Nederland en dat het hem goed doet te zien dat Marokkanen in Nederland goed zijn geïntegreerd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / foto: ANP Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.