Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mantelzorgprijs naar Logeerhuis Twente

Staatssecretaris Bussemaker reikte woensdag in Den Haag de Nationale Mantelzorgprijs 2009 uit aan Logeerhuis Twente.
Mantelzorgprijs naar Logeerhuis Twente

Logeerhuis Twente is een netwerk van professionele organisaties als MEE Twente en Steunpunten Informele Zorg in Twente. In het logeerhuis in Borne bieden zorgvrijwilligers mantelzorgers en de mensen voor wie zij zorgen een ontspannen verblijf in huiselijke sfeer. Ook leren de mantelzorgers in het logeerhuis de tijd te nemen voor zichzelf. 

Gemeenten
In haar toespraak benadrukte de staatssecretaris het belang van mantelzorg en de coördinerende rol die gemeenten daarbij in het kader van de Wet maatschappelijk ondersteuning moeten spelen. ‘Ik vind dat je van een goed netwerk kunt spreken als dat wordt gekenmerkt door een goede samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en professionals’, aldus Bussemaker. ‘Mantelzorgers, vrijwilligers en professionals kunnen ieder afzonderlijk veel bereiken, maar door samen te werken kan meer worden bereikt. Eén plus één plus één is dan meer dan drie.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Ministerie van VWS/Mezzo Foto: Mezzo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.