Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mantelzorgers lossen het personeelsprobleem in de zorg niet op

De extra handen aan het bed waren tijdens de coronacrisis vooral van mantelzorgers. Brancheorganisatie ActiZ suggereerde dat mantelzorgers een blijvende inzet kunnen zijn om het personeelsprobleem in de thuiszorg te helpen tegengaan. Liesbeth Hoogendijk van Mantelzorg.NL denkt dat de oplossing meer ligt in de verbetering van samenwerking tussen wijkteam en thuiszorg.
foto Fotolia
Premium

Het was mouwen opstropen voor de mantelzorgers, en nog een tandje erbij, tijdens de coronacrisis. ‘Mantelzorgers hebben op dat moment hun verantwoordelijkheid genomen’, zegt Liesbeth Hoogendijk van belangenorganisatie Mantelzorg.NL, ‘maar het is niet een oplossing voor de problemen in de zorg.’ Die suggestie werd wel gedaan door bijvoorbeeld brancheorganisatie voor verpleging en verzorging, ActiZ. De uitgestelde operaties zorgen voor meer thuiszorg  die nodig is voor wachtende cliënten. ‘Je kunt niet zeggen: “Laat mantelzorgers dan

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.