Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Mantelzorgers in financiële problemen’

Ook mantelzorgers worden door een stapeling van regelingen getroffen. Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligers, heeft inzichtelijk gemaakt op welke gebieden mantelzorgers moeten inleveren.
'Mantelzorgers in financiële problemen'

Mezzo zet in de Rekening Mantelzorgers op een rij, waarop mantelzorgers worden gekort. De maatregelen die het kabinet gaat nemen, hebben invloed op onder meer de fiscale voordelen, de sociale zekerheid, de woningaanpassingen die voor eigen rekening komen, de hoogte van de premies en eigen bijdragen.

Verlies
Volgens Mezzo ontstaat er een verliessituatie voor de zorgvragers, mantelzorgers en uiteindelijk ook de overheid. ‘Door de voorgestelde maatregelen kunnen meer mensen die zorg nodig hebben en hun mantelzorgers in de financiële problemen komen. Ook raken de mantenlzorgers steeds meer overbelast en ligt er een groter beroep op uitkeringen op de loer.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Mezzo/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.