Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zegen of probleem?

Het is een mooi streven om mensen zo veel mogelijk verantwoordelijkheid te geven voor hun eigen zorg en welzijn. Je doet daarbij een beroep op wat zij wel kunnen en waar ze grip op hebben. Al jaren is dit het uitgangspunt van de participatiesamenleving. Maar hoe werkt deze koers momenteel in de praktijk? Een kritische verkenning aan de hand van actuele ontwikkelingen.
Premium

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0152-7/MediaObjects/41188_2018_152_Fig1_HTML.jpgRegelmatig verschijnen berichten in de media over de stand van zaken van de participatiesamenleving. Het kabinet heeft enkele jaren geleden een duidelijke koers bepaald: van een zorgzame overheid (die alles voor haar burgers regelt) naar een participatiesamenleving (waarin je eerst kijkt wat jij en je omgeving zelf kunnen doen voordat je bij de overheid aanklopt voor ondersteuning). In datzelfde proces is ook besloten dat zorg en ondersteuning veel effectiever geboden zou kunnen worden als

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. It is good to give more and more responsibility to people but the thing is are they really ready to bear this responsibility. I was discussing the same thing with my colleague at [url=https://www.pennysaviour.com]Penny Saviour[/url] and we really had some fruitful discussion.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.