Ze zou nooit zelf een praktijk bezocht hebben’

De 82-jarige Theo heeft dementie en is zo boos dat hij af en toe zijn vrouw een klap geeft. De 76-jarige Ria belt elke week de politie omdat er een dief in haar huis zit. Ouderen-psychologen kunnen dan essentiële hulp verlenen: ‘Na de zomer zag ik haar weer, ze deed de deur stralend open.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Stock

‘Kwaliteit van het leven, daar gaat het om. Dat moeten we in Nederland niet uit het oog verliezen.’ Ouderenpsycholoog Lindy Hartman herhaalt het een paar keer tijdens het gesprek. Zo lang mogelijk thuis wonen is mooi, maar het moet wel menswaardig blijven. Hartman weet als geen ander hoe schrijnend én verborgen het leed van ouderen kan zijn.

Lindy Hartman werkt bij het Geriatrisch Expertisecentrum (GEC) van de Zorggroep Almere en is lid van het expertteam dat zowel intramuraal als extramuraal wordt ingezet bij complexe problematiek. Het is vaak de casemanager dementie of de huisarts die het expertteam – een team

0
292

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.