Witte Hoogendijk: ‘Steeds meer mensen niet bestand tegen deze samenleving’

Veel sociale problematiek begint bij stress. Hoogleraar Witte Hoogendijk: ‘Van een grote groep kwetsbare mensen vragen we echt te veel’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0146-8/MediaObjects/41185_2017_146_Fig1_HTML.jpg

De impact van stress krijgt in het sociaal domein de laatste tijd steeds meer aandacht. Het werk van de Amerikaanse onderzoeker Eldar Shafir voedde enkele jaren geleden al de discussie over schuldhulpverlening. Financiële stress leidt er volgens Shafir toe dat je niet meer helder kunt denken en het risico op verdere problemen alleen maar groter wordt. In het zomernummer van Zorg+Welzijn kwamen de WRR-onderzoekers Mark Bovens en Anne-Greet Keizer aan het woord. Zij muntten de term ‘doenvermogen’ en stellen dat dit doenvermogen van mensen, denk alleen al aan het überhaupt openen van post, bij stress sterk afneemt.

Afgelopen voorjaar publiceerde

0
332

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.