Wisselcolumn: Wat weten we zelf eigenlijk?

Vaak wordt opgemerkt dat het voor kwetsbare burgers, die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de overheid, zo ingewikkeld is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Veel verschillende bronnen van inkomsten afkomstig van verschillende organisaties, betaald op verschillende momenten, met allemaal andere voorwaarden. Een fout is zo gemaakt, en het risico is voor de burger.

Vaak wordt er óók bij opgemerkt, dat we (te) veel vragen van mensen die daar slecht voor zijn toegerust. Die gemiddeld genomen weinig opleiding hebben. Moeite hebben met de taal. Sociale en psychische problemen hebben, en veel stress ervaren. Mensen zonder inkomen moeten om rond te komen bijstand en toeslagen aanvragen, en gebruik maken van tal van verschillende lokale regelingen. Is het reëel dat ze dat allemaal zelf uitzoeken?

Behapstukken

Het

0
10

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.