Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redactioneel: WIJeindhoven

Paradepaardje: zo mag je WIJeindhoven toch wel noemen. De gemeente daar ging het als een van de eerste in het sociaal domein ‘echt anders doen’, zoals voormalig wethouder Lenie Scholten in dit nummer nog eens benadrukt. Integraal, dichtbij, aan de keukentafel, en met generalisten die mogen bepalen welke zorg nodig is. De transformatie zoals die overal in dit land beleden wordt.
Piet-Hein Peeters

In het artikel blijkt dat het enthousiasme nog opvallend ongeschonden is, maar twintig tot dertig miljoen euro tekort stemt tot nadenken. Onderzoeker Bart Teulings: ‘De gemeente heeft te veel sturing uit handen gegeven aan de generalisten.’ Min of meer tegelijkertijd wordt in Leeuwarden het budget van Amaryllis gehalveerd. Nog zo’n paradepaardje, in werkwijze goed vergelijkbaar met WIJeindhoven. Het nieuwe college daar verwijst naar onvoldoende ondersteuning van de landelijke overheid. Op zorgwelzijn.nl zegt directeur Henry de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.