WIJ SAMEN ‘Ze noemden ons de pareltjes van de maatschappij’

Steeds meer mensen die zelfstandig wonen, lijken behoefte te hebben aan gesprekken met een geestelijk verzorger. In deze eerste Wij Samen een gesprek met geestelijk verzorger Katja Beerman, als consulent levensvragen werkzaam in Leiden, en sociaal werkster Silvia Adrichem. Silvia is werkzaam voor Stichting Radius in Leiden en ondersteunt ouderen, chronisch zieken en gehandicapten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0006-9/MediaObjects/41185_2019_6_Fig1_HTML.jpg

Jullie zijn vorige week samen bij iemand langs geweest?

Silvia: ‘Klopt, we zijn bij een mevrouw met hartklachten geweest. Zij is af en toe in de war en heeft ook last van geheugenverlies. Omdat haar gezondheid achteruitgaat, kan ze minder makkelijk naar buiten. Ze heeft weinig sociaal contact. Ik ga onder andere bij haar langs om te voorkomen dat ze eenzaam wordt. Ik leg bijvoorbeeld uit waar ze in de buurt met andere mensen kaarten kan maken, dat doet ze graag. En ik vraag of ze het plezierig heeft in het buurtcentrum. Ze vertelde me dat ze het gevoel heeft

0
372

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.