WIJ SAMEN ‘Je hebt elkaar nodig om complexe problematiek op te lossen’

Nu mensen langer zelfstandig wonen, krijgen woningbouwcorporaties ingewikkelder problematiek op hun bordje. Hoe kunnen hun medewerkers omgaan met huurders met psychische klachten, dementie of mobiliteitsproblemen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De training Nieuwe Buren geeft corporatiemedewerkers inzicht in wat de kwetsbare groepen zijn en hoe je bijvoorbeeld huurders met dementie kunt signaleren. Stephan van Erp van Wooncorporatie Stichting Casade en Wies Arts, van de Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie, stonden aan de basis van de training.

Dat een wooncorporatie en een zorgvernieuwer samenwerken is vrij ongebruikelijk. Hoe is dat zo gekomen?

Stephan: ‘Wij hebben 11.500 woningen in ons bestand. Binnen nu en vijf jaar is de helft van de huurders ouder dan 65. Veel mensen wonen er decennialang, ze zien het echt als hun eigen huis. Wij willen als corporatie dat deze

0
144

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.