Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Wij laten mensen zich weer normaal voelen’

In ziekenhuizen ligt de focus bij een oudere patiënt die op de SEH wordt binnengebracht op het acute medische probleem. Er is weinig oog voor de stappen om iemand thuis het leven weer op een goede manier te laten oppakken. In Amsterdam bedachten ze de WijkKliniek.
'Wij laten mensen zich weer normaal voelen'
Het team van de WijkKliniek, derde van rechts is klinisch geriater Irène Oudejans (met wit shirt). Geheel rechts: hoofdverpleegkundige Gwenda Veenboer. Foto: Cordaan.
Premium

Het begon met het onderzoek dat Bianca Buurman, hoogleraar Acute Ouderenzorg aan het AMC, deed naar de ervaringen die ouderen hadden tijdens een acute ziekenhuisopname. Uit gesprekken die Buurman en haar team hadden, bleek dat veel mensen niet meer of slechts met veel moeite weer normaal, zoals voor de opname, konden functioneren. Eenmaal thuis hadden zij last van vermoeidheid, apathie, angst om te vallen, verminderde eetlust. De geïnterviewde ouderen vertelden dat zij in het

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.