Weet hoe het gemeentelijk apparaat werkt’

Stadslandbouw op braakliggende terreintjes, kleinschalige gebiedsontwikkeling, burgers die publieke (zorg)taken overnemen van de gemeenten. Lokale initiatieven van burgers zijn sterk groeiende. Hoe kunnen deze projecten, die vaak draaien op tijdelijke subsidies of onvermoeibare vrijwilligers, gecontinueerd worden?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De ouderensoos in buurthuis De Nieuwe Jutter in Utrecht, dat vrijwel volledig door buurtbewoners wordt gerund, werd in 2013 spontaan opgericht toen de nood aan de man was. Een vrouw uit de buurt vertelde dat ze enorm opzag tegen de zorg voor haar schoonmoeder die begon te dementeren. Ze had het met haar eigen moeder meegemaakt, dus ze wist waar ze het over had. ‘Nou, dan komen jullie toch hier en dan vangen wij haar een dag op’, was de reactie van de vrijwilligers van het buurthuis.

Nu is er in De Nieuwe Jutter een dagopvang voor twaalf ouderen

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.