We zijn hier één grote familie’

In het waterrijke natuurgebied rond Vinkeveen ligt Koffiehuis De Goede Morgen. Mensen met een verstandelijke beperking brengen er hun dag door. Zij worden ‘dagbesteders’ genoemd. Het koffiehuis is geen officiële zorginstelling en de medewerkers hebben geen opleiding in zorg of welzijn. De oprichters hechten vooral waarde aan ruimte, mogelijkheden, warmte en gelijkwaardigheid.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Team van De Goede Morgen
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0106-0/MediaObjects/41188_2018_106_Fig1_HTML.jpg

Wanneer je aan komt wandelen of fietsen over het ‘dijkje’, zoals ze hier het pad tussen Eiland 1 en 2 in het buitengebied van Vinkeveen noemen, wacht je een verrassing. Een vrolijk gebouw, waar je door de glazen gevel naar binnen kijkt, lijkt je naderbij te wenken. Dat komt niet alleen door de aangename uitstraling van het lichte hout, de vrolijke inrichting binnen en het bord ervoor dat vermeldt welke lekkere drankjes en hapjes er te krijgen zijn.

Het is vooral het gevolg van de gebogen vorm van dit koffiehuis. Met open armen verwelkomt het eenieder die hier passeert. Het

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.