Wat vind je lekker aan cannabis?’

Volgens onderzoeksinstituut NIVEL gaan de komende jaren meer mensen verslavingszorg nodig hebben. Preventie is deel van de oplossing. Wat kunnen wijkteams betekenen en wat hebben ze nodig van anderen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Sommige jongeren vinden het moeilijk om te praten over wat ze gebruiken’
Foto: Eut van Berkum

Minggoes Pessy van Ons Welzijn, medewerker basisteam jeugd in Oss, draait er niet omheen. Praten over verslavingen met jongeren is moeilijk. ‘Sommige jongens en meisjes die ik op straat tegenkom, hebben ernstige gedragsproblemen. Ze worden snel boos, zijn opstandig, spijbelen vaak. Ik zie ze op plekken waar veel wordt geblowd. Moet ik daarover beginnen? Ik weet dat een verslaving het leven overneemt. Ik weet echter ook dat niet alle jongeren die blowen verslaafd zijn. En dat sommigen hulp gaan weigeren als ze vinden dat je ze de les leest.’

Voor Pessy is het belangrijk dat hij kan rekenen op de

0
550

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.