Waarom krijg je niet altijd een antwoord op je vraag?

Over vragen stellen is heel wat geschreven. Als we goede vragen stellen krijgen we veel informatie, is de veronderstelling. Maar veel hangt af van de ander: geeft deze wel antwoord op de vraag? Er zijn nogal wat strategieën om het beantwoorden van vragen te vermijden. En die worden zowel bewust als onbewust ingezet.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Edward maakt deel uit van een intervisiegroep. Vooraf hebben hij en zijn collega’s een training gehad waarin de kunst van het vragen stellen centraal stond. Wat Edward daar vooral van onthouden heeft is dat mensen in zorg en welzijn heel oplossingsgericht zijn. Zodra zij een probleem horen beginnen ze aan oplossingen te denken. Hun vragen gaan dan ook niet zozeer over het begrijpen van het probleem, maar zijn vooral gericht op het toetsen van het eigen oplossingsidee. Dat was voor Edward wel een eyeopener. De intervisie ziet hij nu dan ook als een plek om hiermee te oefenen.

Irma heeft

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.