Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorkomen en oplossen van conflicten

Je hebt je collega’s doorgaans niet zelf uitgekozen. Zij kunnen erg van jou verschillen qua visie, werkmentaliteit of op persoonlijk vlak. Die verschillen kunnen leiden tot conflicten die een negatieve invloed hebben op de samenwerking. Je kunt conflicten niet altijd voorkomen, maar het is wel van belang ze tot een goed einde te brengen. Daarbij speelt je eigen stijl van omgaan met conflicten een grote rol.
#1#41188#2#2018_39_03 I#3#036-039#4#Achtergrond 2#5#103120#6#print

Onderzoekers hebben ooit vastgesteld dat de belangrijkste reden voor mensen om hun baan in zorg en welzijn op te zeggen conflicten in hun directe werkomgeving zijn. Dus niet, zoals we vaak horen, de toenemende werkdruk of onderbetaling. Nee, veel vaker blijkt het te gaan om ruzie op de werkvloer: binnen het team, met een of meerdere collega’s, met de leidinggevende of met andere samenwerkingspartners. Bij samenwerking is het natuurlijk nooit te voorkomen dat er af

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.