Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vooraf

Per 1 oktober 2016 is de eerste evaluatie van de Jeugdwet gestart, goed anderhalf jaar nadat de Jeugdwet in werking was getreden. De evaluatie is gericht op het maken van een goede tussenbalans. Veel is nog in ontwikkeling, zodat nog geen definitief oordeel kan worden gevormd. Daarom staat bij de evaluatie de vraag centraal of de ontwikkelingen de goede kant op gaan, hoe de gemeentes hier aan bijdragen en of de Jeugdwet een doelmatig wettelijk kader biedt. De resultaten van de wetsevaluatie worden in het voorjaar van 2018 aan de Tweede Kamer aangeboden.

Dat dit niet zomaar een evaluatie is, blijkt wel uit de samenstelling van de onderzoekers. Het consortium bestaat uit het NIVEL, de Juridische Faculteit van de Universiteit Leiden, het Sociaal en Cultureel Planbureau, het Nederlands Jeugdinstituut, drie academische werkplaatsen jeugd uit Tilburg, Utrecht en Groningen, en de Stichting Alexander. Er zal een klankbordgroep van jongeren en ouders actief zijn. Deze evaluatie wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.