Redactioneel: Verpleeghuis

Terwijl wij de laatste hand legden aan dit nummer verscheen in Volkskrant Magazine een artikel van collega Aliëtte Jonkers over levensgeluk dankzij het verpleeghuis.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

U leest het goed. Jonkers liet een aantal kwetsbare ouderen en hun familieleden vertellen hoe juist opname in het verpleeghuis ervoor zorgde dat het leven weer beter werd. Voor zowel die ouderen als hun familieleden. Meer structuur, minder eenzaamheid, meer rust. En dat dus in de huidige verpleeghuiszorg.

Ik dacht zelf terug aan een interview met hoogleraar Theo van Tilburg dat tweeënhalf jaar geleden in Z+W verscheen. Van Tilburg weet veel over eenzaamheid. ‘Veel ouderen hebben niet meer de mogelijkheden om in goed contact met anderen te komen. Die kunnen in een geïnstitutionaliseerde omgeving enorm opleven. Maar je moet tegenwoordig

0
68

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.