Venray in verandering: Expert in menselijk leed

Lydi Goedee is zo’n type dat pas na een kwartier vraagt of je koffie wilt. Niet uit onbeleefdheid, maar omdat ze te druk is met vertellen. Aan de telefoon was ze al begonnen: ‘O ja, ik ben ook vrijwillig ouderenadviseur! O ja, en ik zit bij de Participatieraad! O ja, ik ben ook nog mantelzorger!’ Maar denk niet dat ze zich daarop wil laten voorstaan. ‘Genoeg mensen die belangrijkere dingen doen dan ik.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Haar thuis is een bescheiden onderkomen in Brukske, de multicultureelste wijk van Venray. De maatschappelijk werker die de buurtcirkel begeleidt, was vol lof over haar: ‘Je moet eens met Lydi Goedee praten. Zij is vrijwilliger bij de buurtcirkel. Die loopt als een trein.’ Vandaar dat ik nu op een leren bank zit in Brukske. De meubels zijn bruin, achter de glazen kastdeurtjes staat Delfts Blauw. Tweeëntwintig jaar woont Goedee hier, samen met huisgenoot Tom.

Aan de buurtcirkel doen acht personen mee. Venray was in 2017 na Rotterdam en Arnhem de derde gemeente die met dit project startte. Deelnemers hebben behoefte

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.