Van rups tot vlinder

De decentralisatie is achter de rug, maar van transformatie is nog geen sprake. Hoe moet zo’n radicaal andere aanpak er uitzien? Adviezen voor jeugdorganisaties en gemeenten van vijf deskundigen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Innovatiebootcamps voor teams, congressen over anders monitoren en verantwoorden in het sociaal domein, boeken met titels als Make disruption work! en lezingen over fundamenteel vernieuwen. Het brede transitie-aanbod voor gemeenten, uitvoerende jeugdinstanties, beleidsmakers en beslissers in het sociaal domein maakt één ding duidelijk. Drie jaar na de decentralisatie van jeugdzorg naar gemeenten zijn de taken min of meer overgeheveld, maar is de transformatie nog niet tot stand gekomen. En het is nog geenszins helder hoe die andere aanpak er precies uitziet. Dat beeld komt ook naar voren uit gesprekken van JeugdenCo met wethouders en jeugdzorgbestuurders de afgelopen drie jaar. Iedereen

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.